tirsdag 6. september 2011

Blomkål og Brokkolisuppe med scampi

Blomkål og Brokkolisuppe med scampi 4 porsjoner

1 Brokkoli
1 Blomkål
1 løk
2 fedd hvitløk
smør til steking
8 dl grønnsakskraft eller buljong
1 dl cremé fraiche
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
250 gr scampi, renset

Skjær brokkoli og blomkål i små buketter, finhakk løk og hvitløk.
Smelt smør i en panne og stek hvitløk og løk blankt.
Tilsett bukettene og fres dem i ca 1 minutt.
Hell på kraft/buljong og la det koke til bukettene er nesten møre.
Bruk en stavmikser og kjør suppen til en fin puré. 
Legg i scampi og la trekk ca 1 min (til de er rosa). 
Ta suppen av varmen og tilsett cremé fraiche, smak til med salt og pepper. 

Serveres med scones med ost og nøtter.  


2 kommentarer: