lørdag 3. september 2011

Nedtrappingsplan

Nedtrappingsplan

Om du i dag spiser vanlig norsk mat (brød, poteter, ris og pasta +++) bør du trappe gradvis ned i løpet av 2-3 uker før du går fult inn for lavkarbo.
Dette fordi kroppen trenger en viss tid til å tilpasse seg den nye kosten. Har du kroniske sykdommer og bruker faste medisiner, anbefaler Dr. Hexeberg at du følges opp av fastlegen din. Går du for fort over på lavkarbo, kan du få bivirkninger som hodepine, slapphet, kvalme, irritabilitet ol. Bruk derfor noen uker hvor du gradvis erstatter karbohydrater med fett og proteiner (kjøtt, fisk og egg). Eldre mennesker tåler som regel forandringer dårligere enn yngre mennesker, og bør av den grunn gå litt forsiktigere til verks. Jo mer karbohydrater du har spist til nå, desto større kan plagene bli i overgangsfasen bli.
Prøv deg frem, lytt til kroppen din, vi er alle forskjellige!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar