Meksikansk safrankylling 4 porsjoner
4 kyllingfileter
3 løk
2 fedd hvitløk
1ss olje eller smør til steking
1-2 ts johannesbrødkjernemel
4 dl hønsebuljong
1 dl hvitvin
1 laubærblad
1 ts salt
1/2 dl malte mandler
2 hardkokte eggeplommer
1 ts gurkemeie
limebåter og korianderblader til pynt
Skjær kyllingfiletene i store biter.
Ha olje/smør i en panne, tilsett løk og hvitløk, fres til løken blir blank.
Bland johannesbrødkjernemel i hønsebuljong, tilsett hvitvin.
Rør i salt og laubærblad, legg i kyllingbitene og småkoke i 30 min.
Bland malte mandler, eggeplommer og safran og rør ut i kyllinggryten.
Kok i ca 5 min.
Pynt med limebåter og blader av koriander.
Server med salat.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar