lørdag 6. august 2011

Mandelkake med bær

Mandelkake med bær

Bunn:
100 gr mandler
65 gr smør
1 1/4 dl helmelk
1 egg
1 1/2 ts bakepulver
85 gr sukrin

Fyll:
Bær
Sukrin

Mal mandlene og sett dem til side.
Smelt smøret og bland i melken, visp inn egget med en stålvisp.
Bland mandelmel, bakepulver og sukrin i en bolle.
Tilsett væsken og bland røren godt sammen.
Hell røren over i en rund kakeform (20-26 cm) eller i en paiform.
Fordel bærene på røren og dryss sukrin over.
Stek kaken på rist midt i ovnen ved 200 grader i ca 30 min eller til kaken er passe stiv i formen.

Du kan bytte ut bærene med eplebiter, rabarbara. Kaken kan pyntes med krem, mandelflak eller revet sjokolade med minst 70% kakao. 




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar