mandag 31. oktober 2011

STEINKVANNDALEN, KVAMSKOGEN

STEINKVANNDALEN, KVAMSKOGEN

I helgen har vi vært på hyttetur hos fetter Stig. Han har en flott hytte på Kvamskogen, og det er et godt utgangspunkt for herlige turer i fjellet. I fjor vinter reiste vi en del på dagsturer med langrennskiene, og vi riktig boltret oss. Vi har ikke stått på langrennski på ca 20-25 år, så utfordringene er absolutt til stede.
Denne helgen skulle fjellskoene gjøre jobben, det er ikke kommet snø på Kvamskogen enda.


Slik så det ut på lørdag; solskinn, blå himmel og nydelige høstfarger. Startstreken er ved Hemsebu. Vi rusler med innholdsrik sekk til wallemtunet og går så oppover mot Steinskvanndalen. Terrenget er lett å følge, har stigning men uten å ta knekken på vanlig trente folk. Pulsen går opp og en blir god og varm i trøyen, men uten å ta knekken på folket.


Utsikten kommer tidlig på turen, en må bare huske å snu seg og nyte det naturen ha å by på. Det var kjekt å prøve sommer varianten av en tur vi har gått mange ganger på ski. Vi fikk også med oss en løypeforandring som vi mener blir kjempekjekk å prøve med plank på beina.


Livet er herlig når en kan nyte slike turer en lørdag. Hva kan vel være bedre?


Det er begynt å komme snø på noen av de høyeste fjelltoppene, så det ser lovende ut for skisesongen også.


Her ser dere innover Steinkvanndalen. Det er også fult mulig å erobre de fjellene en ser i bakgrunnen. Turen gikk videre innover Steinkvanndalen og så nedover til ungdomsherberget. Vi brukte ca 3 timer på turen, og vi storkoste oss.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar