søndag 31. juli 2011

Kjøttkaker

Kjøttkaker 4 personer 

500 gr kjøttdeig
1 stort egg
10 grønne oliven (kan sløyfes)
3 ss fetaost
1 ts pepper
3 ss kremfløte

Bland kjøttdeig  med egg, oliven hakket i biter, fetaost og pepper. Tilsett fløten og rør godt.
La deigen hvile litt i kjøleskap
Varm meierismør i stekepannen, form kjøttkakene og stek gylne på begge sider. 
Legg kjøttkakene i en gryte.
Kok ut stekepannen med vann eller fløte og hell over kjøttkakene.
Trekkes noen minutter.

Serveres med grønnsaksmos, stekte eller kokte grønnsaker og soppstuing. 

Hvis du bruker mager kjøttdeig, må du tilsette ekstra fett, feks mer ost eller olivenolje/smør. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar