søndag 13. november 2011

SVINERIBBE MED TILBEHØR

SVINERIBBE MED TILBEHØR 4 PORSJONER

2 kg familieribbe/tynnribbe eller svineribbe
1 pk rosenkål
1 pk rødkål
1 pk surkål
4 gulrøtter

Gni salt og pepper inn i ribben 1-3 dager før servering, rut opp svoren med kniv.
Dekk med aliminiumsfolie og oppbevar i kjøleskapet.
Sett ovnen på 230* og legg ribben på en buet rist eller med tallerken under seg. 
Ha noen dl vann i bunnen på langpannen.
Stek ribben på 230* i ca 45 min.
Skru så ned på 200* og stek 90 min til.
La ribben hvile 5 min før du skjærer den i serveringsstykker. 

Serveres med surkål, rødkål, rosenkål, gulerøtter eller andre grønnsaker og saus.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar