GRØNN FISKESUPPE MED REKER OG AIOLI 4 PORSJONER
50 gr smør
400 gr hvit fisk
1 boks reker
300 gr spinat
10 cm purre i strimler
1 finhakket hvitløk
2-3 dl hvitvin evt matlagingsvin
2-3 dl kremfløte
2-3 ss philadelphiaost
salt og pepper
La purre og hvitløk steke i smøret uten å få farge. Tilsett spinat og la det småkoke noen minutter.
Rør inn kremosten. Hell i den minste mengden hvitvin og kremfløte og la det småkoke i fem minutter på middels varme.
Ønskes en tynnere suppe, brukes hele mengden væske.
Skjær i mellomtiden fisken i jevnstore biter. Legg fisken i suppen, tilsett salt og la det syde under lokk på svak varme i 8-10 minutter.
Smak til og dryss over litt pepper.
Serveres med aioli (se tilbehør) og gjerne et stykke ost.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar